gratistjänsten

Vad är den vanligaste gratistjänsten online

Att det finns mycket tjänster online är det nog inte någon som undgått. Hur många det finns, är det dock ingen som vet. En del av dessa kommer att vara mycket dyra, medan andra kan ha ett överkomligt pris. Här finns det även de som är gratis, vilket är något som utnyttjas av många. Allt som människor kan få gratis brukar vara något som de nappar på. Ta till exempel alla de spelbolag som erbjuder fria spel på free-spins-online.se, så ser du direkt att även de som tjänar pengar på dig erbjuder något gratis. Så är det inte bara inom detta område och denna genre, utan du finner snabbt att många webbutiker erbjuder dig att handla ett plagg och få ett till eller något annat på köpet. Ja, till och med din skräddare nere på gatan kan ge bort en slips om du beställer en skjorta och ett par byxor.

Det kommer dock att finnas de saker som är helt gratis på nätet. Detta kan då vara ett domännamn och ett utrymme för din hemsida på nätet, eller så kan det vara en e-postadress. Det absolut vanligaste bland gratistjänster på nätet måste därför bli e-postkonton. Här finns det hur många som helst som erbjuder detta till alla de som önskar öppna ett konto. De två största kommer då att vara Google med sin Gmail och Microsoft med sin Hotmail eller Outlook. Hur som helst kommer du inte att betala något för detta, vilket då gör dessa tjänster helt gratis för dig och alla andra som vill ha en e-postadress. Varför ger de då bort något gratis? Vill de inte tjäna pengar på dig?

Microsoft och Gmail tjänar pengar på din e-postadress

Naturligtvis kommer dessa två företag att vara helt kommersiellt styrda, vilket då leder till att det givetvis tjänar pengar på allt de gör. Det handlar om att du inte ser det. Du tänker inte på det. Här kanske du har en Gmail, sedan kommer du att behöva något annat som är gratis. Då kan du även få det, men i begränsad version. Hur som helst väljer du det, då din email har fungerat bra och varumärket sitter som en smäck i pannbenet. Sedan behöver du mera funktioner eller större utrymme, och det är då du börjar betala. I vissa fall tjänar de även pengar på din e-postadress som ibland används i marknadsföringssyfte för deras egna produkter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *