campingutrustning

Skaffa rätt campingutrustning

Gillar du att vara ute i det fria? Camping är ett omtyckt intresse som är perfekt för alla som älskar friluftsliv. Rätt campingutrustning gör att upplevelsen blir roligare och mer bekväm. Ska man vara ute och campa under lång tid eller i krävande terräng är det ännu viktigare att inte kompromissa med utrustningen.

Att välja campingtält

Om du tänkt lägga extra pengar på en av produkterna är det rekommenderat att satsa på tältet. Många köper ett billigt tält som går sönder eller som skapar frustration när det väl ska sättas upp på lägerplatsen. Tänk istället att kunna slippa alla sådana bekymmer och lägga den tiden på vila eller naturupplevelser. Utgå från hur just dina campingbehov ser ut. Ett tält som du ska bära med dig själv under en fjällvandring ska vara lätt och ta lite plats. Ska du ut och campa med ett fordon spelar antagligen tältets vikt mindre roll. Då är det viktigare att det uppfyller alla önskemål gällande bekvämlighet.

Sovsäck och liggunderlag

Nuförtiden finns det sovsäckar som är lätta och tunna, samtidigt som de fortfarande står emot kyla på ett bra sätt. Låg vikt och att de tar lite plats spelar stor roll när sovsäcken ska bäras i packning. Om du tänkt campa under vinterhalvåret får du dock vara beredd på att använda en något tjockare sovsäck. Det kan vara bra att ha minst två olika varianter beroende på klimat. Liggunderlaget ska skydda mot den kyla och väta som kan komma från underlaget och även här finns an avvägning gällande tjocklek och vikt. Tunna liggunderlag är lätta att bära med sig, men mindre bekväma. Ska ett fordon användas kanske du rentav väljer en luftmadrass istället för ett liggunderlag för att kunna sova riktigt bekvämt.

Campingutrustning för matlagning

Överväg att köpa ett campingkök som är avsett för just matlagning under camping. Med ett campingkök av hög kvalitet slipper man laga mat över öppen eld. Vanligtvis drivs de av gasol. Vill du bara ha grundläggande finesser finns enkla stormkök, men det finns också campingkök som klarar mer krävande behov. En kylväska kan vara lämpligt för de som vill kunna förvara mat och dryck kallt. Hållbara muggar och tallrikar avsedda för camping kommer också förbättra upplevelsen.

Annat att tänka på

Saker som alltid är nyttiga att ha med sig som campingutrustning är lampor, knivar, termosar, Första hjälpen-låda och eventuellt myggnät och myggspray beroende på område. Ska du navigera i okänd terräng kan det vara en god idé att skaffa en bärbar GPS och ett riktigt överlevnadskit med till exempel visselpipa, radio och nödproviant. Blir det problem med campingköket är det också bra att ha med ett redskap för att kunna göra upp eld.

Se mer på https://www.nordiskcampingutrustning.se/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *