fotbollsskor

Skaffa bra fotbollsskor

Man kan fråga sig varför det är så viktigt med bra fotbollsskor, och varför det inte gott kan duga med vanliga gymnastikskor. Svaret på det är ganska enkelt. Skorna i sig måste har en bra greppyta så att spelarna inte bara halkar runt i gräset eller det underlag som de spelar på. Genom detta kan man även konstatera att fotboll spelas på olika underlag, så som gräs, grus och konstgräs, vilket innebär att det finns skor med olika grepp.

Fotbollsskor kommer i grundutbud med tre olika sulor. De dobbar som sitter på skor avsedda för gräs är runda och kraftiga, men kan även vara avlånga och kraftiga. Utformningen är för att spelaren även ska ha fäste om gräset är blött. Grusskor däremot har små och många dobbar. Dessa skor används även vanligen på vintern och innehåller mer plast än vad grässkorna gör. Detta för att de även ska hålla sig mjuka vid låga temperaturer. Eftersom grusskor är avsedda för hårdare underlag än gräs, är det även vanligt att det är en dämpning i hälen på dessa.

Om man går tillbaka till runt 1980-talet och även något tidigare, var det absolut inte svårt att välja vilka fotbollsskor man skulle ha. I dag är det mycket svårare, särskilt om man inte själv spelar fotboll. Det kan vara så att man ska köpa till sitt barn, och veta vad som passar bäst bland alla modeller är inte lätt. Dagens marknad för sportkläder och sportskor har fullkomligen exploderat av alla nya märken och varianter. Förr var det inte så avancerat, nu ska man tänka på underlag, passformen, dobbarna och allt annat. Hur gör man då för att välja rätt? Finns det hjälp att tillgå?

Svaret på det är åtminstone enkelt att ge. Det finns flera varianter faktiskt. Du kan dels söka fakta på nätet och vända dig till sportaffärer där för att rådfråga. Det var den lite krångligare vägen. Om du skulle vända dig till en sportaffär som Unisportstore har de tagit fram färdiga mallar för kunderna. Där finns lite frågor som du svarar på och genom det får du enkelt fram vilken modell som passar bäst.

Utöver funktionerna på fotbollsskorna finns det andra saker att välja mellan också. Om det ska vara en lättare sko eller en med lite tyngd. Materialet som skon är tillverkad av finns också i olika variationer så som läder, syntet och stickade.

Att välja rätt skor kan kännas som en hel vetenskap. Vänd dig direkt till en bra butik – klicka här och få lite hjälp på vägen så ska du se att allt blir bra till slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *