sexleksaker

Så rengör du dina sexleksaker

Att använda sexleksaker kan vara en fantastisk upplevelse men många glömmer av en av de viktigaste delarna – rengöringen. Här nedan får du viktiga tips för att hålla dina sexleksaker rena och fräscha så att din stund för dig själv kan vara skön och problemfri.

Det är lätt att slarva med rengöringen av sexleksaker eftersom det är tråkigt och tar tid – du vill ju bara slappna av när du är klar med dem! Men det finns några fördelar med att hålla leksakerna rena. Om du rengör dina sexleksaker noggrant och ofta kommer både materialet och motorn hålla längre. Det finns väl inget som är så tråkigt som en fin sexleksak som går sönder och ser sliten ut efter några få användningar? Här nedan får du information om hur du ska rengöra just din leksak.

Allmänna tips:

Läs på förpackningen! Där kan det finnas specifika råd om hur du ska rengöra just den leksaken du har.

När du tvättar dina leksaker ska du vara försiktig om leksaken inte är vattentät. Om den är vattentät kan du sänka ner den i ett vattenbad. Om inte så kan du antingen hålla den under rinnande vatten eller torka av leksaken med en trasa.

Rengör alltid dina leksaker med parfymfri tvål. Starka parfymer kan irritera ditt kön och det är varken kul eller skönt.

Beroende på var du förvarar dina sexleksaker så kan de också behöva tvättas av innan du använder dem. Om de kan komma i kontakt med andra objekt och samla på sig damm, katt/hund-hår eller annat så är det smart att ge dem en snabbtvätt innan användning.

Det är smart att köpa rengöringsmedel till sexleksaker. Det kanske känns overkill, men det är faktiskt riktigt smart om du vill vara diskret och inte springa till badrummet med din arsenal av dildos medan dina rumskompisar tittar på. Det kan också vara bra om du är ute och reser eller om du inte vill lämna sängen efter att du använt leksaken. Det finns många olika sorters rengöringsmedel och du kan helt säkert hitta en som passar just din leksak. På hemsidan winkwink.se finns ett stort urval du kan kolla in.

Material

Innan vi börjar göra rent måste du ta reda på vilket material din leksak är tillverkad i. Det står ofta på förpackningen. Om du slängt förpackningen kan du läsa på tillverkarens hemsida.

Materialen delas upp i två kategorier:

Icke-porösa material och porösa material.

Icke-porösa material kan inte penetreras av bakterier. Det är bland annat glas, silikon och rostfritt stål.

Porösa material är material så som hårdplast, cyberskin, jelly rubber, vinyl, läder och neopren som lättare absorberar bakterier.

Gör så här:

Icke porösa leksaker:

Silikon: Tvätta med tvål och vatten eller lägg den i diskmaskinen. Du kan också lägga den i kokande vatten i 10 minuter för att desinficera den.

Glas: Tvätta med tvål och vatten och var försiktig med höga temperaturer!

Pyrex: Pyrex är värmesäkert glas, så dessa leksaker kan kokas, diskas i maskin eller tvättas för hand.

Rostfritt stål: Koka eller tvätta i maskin!

Porösa leksaker:

Porösa leksaker är mer känsliga. De flesta tvättas på samma sätt – med varmt vatten och mild tvål eller med en trasa.

Om du delar sexleksaker med andra

Om du delar sexleksaker med andra så är det extra viktigt att du noga rengör och desinficerar dina leksaker, annars finns det en risk för att du överför bakterier och i värsta fall könssjukdomar till din partner.

Som vi nämnt kan du koka alla leksaker som inte har motorer och som är tillverkade av silikon, pyrex och rostfritt stål. Koka upp vatten i en kastrull och ta av det från plattan när det når kokpunkt. Lägg ner dina sexleksaker i det varma vattnet i några minuter och fiska sedan upp dem med ett verktyg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *