nationalpark

Res till en nationalpark!

Har du planer på att göra en riktigt spännande och ovanlig resa på semestern i år? Då kanske en längre resa fungerar och vad är mer spännande än att resa till Afrika och titta på det fantastiska djurlivet och naturen i en nationalpark? 

Kruger National Park ligger i Sydafrika och har varit ett reservat ända sedan 1898. Området är stort, ungefär som två Skåne och är på ca 2 miljoner hektar.

Upplev de vilda djuren

Vill du uppleva exotiska djur är detta en fantastisk plats. Här åker man bil eftersom området är så stort, man slår läger på olika platser och får uppleva djuren både på dagen och på natten. Det kan vara nog så spännande att tälta och höra alla naturens ljud nattetid. Kruger National Park anses vara en av världens allra bästa safariparker. Du kan få se giraffer, zebror, apor, antiloper, lejon och elefanter men också mängder av olika fågelarter och mindre djur. Hit kan man resa när som helst på året men de flesta väljer att undvika den regnigaste tiden på året, vilket är sommaren då det är regnperiod. Då regnar det oftast korta skurar men i princip varje eftermiddag.

Historia

Nationalparken grundades av Paul Kruger som var president i republiken Transvaal i slutet på 1800-talet. Han insåg redan då att det fanns ett behov av att skydda naturen från exploatering och därför är detta en av världens äldsta reservat. Först ansvarade han för ett mindre område men år 1926 några olika områden ihop till detta jättereservat som då fick namnet Kruger National Park.

Leva lägerliv

Det finns möjlighet att bo på lite olika sätt när man är på sin resa. Man kan bo flott i lodge, vilket är som på hotell med pool och alla bekvämligheter. En annan variant är  vad som kallas camp. Då bor man i hus eller små hyddor men det är ändå mycket bra komfort. Sedan när man beger sig ut på safari kan man övernatta ute i det vilda och då slår man läger. Man har en guide med sig och turister får inte ge sig iväg hur som helst i reservatet då alla djur är vilda och går helt fritt.

Det är en underbar upplevelse att få se Afrika inifrån, så pass orört som det går. Ett minne för livet garanteras, en möjlighet till att utmana sig själv och göra något du aldrig gjort tidigare. Res med barnfamiljen eller bara vuxna, båda varianterna går bra. Kruger National Park är fantastisk!

Läs mer om Kruger nationalpark.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *