Projektor

Projektorer för alla behov

För den som inte vill låta sig begränsas av storleken på en TV eller datorskärm, återstår det en sak: att skaffa sig en projektor. Hitta fler modeller och tillbehör här. Här har man plötsligt möjlighet att variera från en ganska beskedlig bild på 40 tum ända upp till gigantiska 278 tum! Allt för att matcha de olika behov av projektorer som kan finnas. Vilka användningsområden finns det då för en projektor?

En projektor kan användas både i hemmet och på arbetsplatsen. Det klassiska användningsområdet är dock på en arbetsplats, där projektorer använts länge inom exempelvis skolor. Alla typer av företag har dock nytta av en projektor. Det faktum att man kan få så stor bild gör att projektorn passar utmärkt till att visa information, som på exempelvis ett möte eller en produktdemonstration ute hos en kund.

Konceptet är i sig mycket smidigt, eftersom utrustningen på ett sätt är smartare än vad som gäller en TV. En TV monteras upp på ett stort bord, alternativt sätts upp på väggen. Där tar den alltid samma utrymme. En projektor är däremot en annan sak. Här monteras själva projektorn i taket och duken, där innehållet ska visas, monteras också i taket och dras ned när man så behöver. Kabeldragning till annan utrustning görs också med fördel i taket och tar därmed ingen extra plats, samtidigt som det blir snyggt.

I hemmet har projektorer börjat användas mer och mer under senare år. Allt fler faller för smidigheten och flexibiliteten som en projektor ger, till skillnad från en TV. Bildmässigt ger en projektor idag samma kvalitet som vilken topp-tv som helst, eftersom många idag har stöd för Ultra HD med 4K-upplösning. Där TV:n dock finns i upp till runt 80 tum (någon större än så vill du inte försöka montera på en vägg) kan denna visningsstorlek tredubblas med rätt projektor och duk. Eftersom allt, både projektor och duk, dessutom monteras i taket ger det en helt annan flexibilitet till skillnad från en stor pjäs som är väggmonterad.

Det är många som numera skapar sina egna biorum i egna hemmet, där de kan njuta av film och konserter som om de satt i en riktig biosalong. Exempelvis passar detta utmärkt i en gillestuga, om man har en sådan, eftersom ett sådant rum är mycket enkelt att mörklägga på grund av avsaknaden av stora fönster. Här kan man ansluta en riktigt vass ljudanläggning som ger filmerna realistiskt ljud och förhöjer känslan av bio ytterligare några snäpp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *