sms lån

Låna snabbt på mobilen

Att låna pengar över mobilen har idag blivit ett vanligt och effektiv sätt att snabbt införskaffa lite pengar när det tryter. SMS-lån är både populära och användarvänliga och kan vara en riktig räddare i nöden när man snabbt behöver några slantar. Utbudet är enormt och som nybörjare kan det vara lite svårt att veta vad man bör tänka på när man skall ta ett lån – Se mer på toppsmslån.se

Åldersgränser

De flesta lånebolag kräver en minimiålder på 18 år men vissa vill att man skall vara 20 eller 22. Se därför till att du har rätt ålder för det lån du vill ta så att det inte avslås.

Hastighet

En av poängerna med SMS-lån är att det går snabbt! Förr i tiden kunde det gå på en kvart men idag brukar det ta lite längre tid, upp till 48 timmar. Det är därför viktigt att man kollar upp det när man vill ha lånet. Sitter man fast på en flygplats utan biljett och pengar kanske det måste gå snabbare än så medan det inte är riktigt lika bråttom om man vill ta ett snabblån för att kunna köpa den där supersnygga klänningen eller mobilen som är på specialerbjudande.

Återbetalningstid

SMS-lån kan ha en återbetalningstid på ett par veckor till flera månader. Hur man vill och kan betala tillbaka har mycket att göra med summan man lånat; ju lägre belopp desto snabbare kan man ofta betala igen. Detta kan påverka räntan och avgifter.

Belopp

Ursprungligen brukade dessa snabba lån ligga på max 3000-4000 SEK men idag kan man låna mycket högre belopp än så; upp till 50 000 SEK har blivit allt vanliga.

Betalningsanmärkningar

Många lånebolag kollar upp sina potentiella kunders lånekredit för att se om de har tidigare betalningsanmärkningar eller inte. Det kan vara irriterande om man har en gammal anmärkning men å andra sidan ett tecken på att man har att göra med en seriös långivare.

Avgifter och ränta

När man lånar ett belopp via SMS är det viktigt att man vet hur mycket exakt man måste betala tillbaka. Är det en viss ränta eller tillkommer det också avgifter?

Det finns idag hundratals olika möjligheter till SMS-lån och hur man skall gå till väga kan vara väldigt individuellt från tjänst till tjänst. Till exempel vill kortlån.se att man anger sina kontouppgifter och verifierar med ett bank-ID liksom fyller i ett frågeformulär där man analyserar den ekonomiska situation ansökare befinner sig i. Ferratum ger lån på 15 minuter om man är kund på Nordea medan andra får vänta en dag och Viakund kräver att man varit folkbokförd i Sverige i minst två år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *