Cannabisolja

Hur ska man ta cannabisolja?

Om man har bestämt sig för att börja använda cannabisolja är det viktigt att man börjar försiktigt och noga lyssnar på sin kropp; olika människor reagerar olika och det beror på många faktorer som vikt, kroppsmassa, metabolism och livsstil. Har man aldrig varit i närheten av cannabis förut så är det inte osannolikt att man reagerar kraftigare på mindre mänger än om man använt sig av det i många år. Andra faktorer är huruvida man är man eller kvinna, ålder liksom ens allmäntillstånd; av förklarliga skäl är en pigg och frisk människa motståndskraftigare än en sjuk och svag.

Är man cancerpatient och vill börja med cannabisolja brukar man rekommendera att man tar den tre gånger om dagen. De som hävdar att oljan kan ta död på de flesta former av cancer bukar säga att det tar ungefär 60 gram att bekämpa den och för att man skall få i sig den mängden brukar det ta en period om nittio dagar.

Den första veckan är mycket kritisk eftersom det är då som kroppen skall börja vänja sig vid cannabisolja. Genom att svälja en extremt liten mängd, ungefär ett halvt riskorn, tre gånger om dagen börjar organismen sakta men säkert anpassa sig och anamma denna kraftfulla olja och redan när den första veckan är över kan man fördubbla dosen. Efter detta går det bra att åter fördubbla dosen ungefär var fjärde dag tills man nått mängden ett gram om dagen. Det är detta mått som man vill uppnå för att cancer-bekämpningen skall vara så stark som möjligt.

Det brukar ta ungefär en månad för en patient att uppnå den önskvärda mängden cannabisolja varje dag men som redan nämnts kan det ta både kortare och längre tid än så, beroende på individen själv. Det är ganska vanligt med ofarliga sidoeffekter och det man framförallt skall hålla utkik efter är tröttheten. Om en patient som börjat ta denna olja börjar känna sig slö så kan det vara en reaktion på cannabis effekten och då bör man genast dra ner på dosen. Om man lider av lågt blodtryck så kan oljan också sänka det ytterligare så det kan vara en god idé att hålla utkik på det också.

Efter att man har blivit frisk kan man fortsätta ta oljan men mängden bör minskas rejält. Om man tar cirka ett gram i månaden behöver man varken oroa sig för komplikationer eller abstinensbesvär. Känner man sig däremot trött, ångestfylld eller har svårt med koncentrationen bör man minska intaget ytterligare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *