Bornholm

Hitta stugor på den danska solskensön

Det fullkomligt kryllar av stugor i Danmark och ön Bornholm är inget undantag. Den som har målet inställt på en avspänd semestertillvaro på denna solskensö kommer inte att bli besviken men det gäller att boka kvickt. Stugor i Danmark går nämligen åt som smör i solsken då Danmark har blivit ett mycket populärt turistmål. Hyra et semesterhus i Danmark hos Feriepartner. Det verkar framförallt som att det är svenskarna och tyskarna som har förälskat sig i landet.

Hitta stugor i Danmark

Det finns många olika sajter för att hitta stugor i Danmark så det är lätt att leta runt på internet. En del sajter är enbart inriktade på stuguthyrning medan andra även tillhandahåller ytterligare tjänster. Ett exempel på detta är att flera färjebolag erbjuder både färjeturer och boende, där de ger fina rabatter på båtturen om man bokar boendet genom dem. Det är ett populärt alternativ bland barnfamiljer liksom bland andra personer som vill göra det smidigt för sig.

Bornholm

Om man specifikt vill resa till Bornholm så kan man också använda sig av ovanstående tips och Bornholm är optimalt för både långa och korta semestrar då ön ligger nära och bra, alldeles söder om Sveriges sydöstra udde. Varken Tyskland eller Polen är särskilt långt bort men det är Sverige som är absolut närmast. Kanske har svenskar fått höra att Bornholm har en svensk historia, och visst är det så, men till saken hör att ön endast var svensk under två år vilket var under slutet av 1650-talet.

Olika stugtyper

Om man har bestämt sig för att man varken vill campa, bo i lägenhet, bo på hotell eller hyra semesterhus så är det stuga som gäller. Det kanske låter som ett enkelt val men faktum är att det finns flera kategorier av stugor att välja mellan. Det går att hyra stuga på campingar och i så kallade stugbyar men det går också att hyra stugor av privatpersoner. Dessa kan ligga mycket centralt såsom i exempelvis centralorten Rønne men de kan även ligga långt ute på landsbygden. Vissa privatstugor finns intill ägarens egen bostad medan andra stugor ligger enskilt.

Priser

Man kan räkna med att ju mer centralt eller ju närmare havet som stugan ligger, desto högre är hyreskostnaden. Sedan spelar även storleken och stugans skick samt utrustning roll. På Bornholm är det vanligt med stugor som har så lite som två bäddar och uppåt sex eller åtta bäddar. De stugor som är fräscha och nyrenoverade eller som har jacuzzi kostar generellt sett mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *