Gör huset klart till sommaren – 3 goda råd

Vi har precis lämnat vintern bakom oss, och sommaren närmar sig med snabba steg. Om du är riktigt händig, finns det nu goda möjligheter till att renovera och bygga nytt hemma. I den här artikeln får du 3 goda idéer och inspiration till vårrenoveringar hemma, som gör ditt hus klar till sommaren. Mycket nöje!

Nya fönster är en bra investering

Det är nog inte särskilt många som i vardagen tänker på husets alla fönster, men om du tar på dig dina ekonomiska glasögon, kan det vara en bra idé att undersöka och arbeta på dem under sommaren. Många äldre egendomar har problem med slitna och ineffektiva fönster, som inte lever upp till dagens standarder om isolering och täthet. Dessutom kan årens slitage betyda att dina befintliga fönster läcker, är fuktskadade eller något helt annat. Om du kan klara av hårt, fysiskt arbete, och om dina fönster behöver bytas ut, är det en riktigt bra idé att göra – både med tanke på inneklimatet och din plånbok. Gamla fönster är ofta anledningen till onödig värmeförbrukning, vilket kan bli riktigt dyrt. Därför ska du tänka på att säga farväl till de gamla fönstren och säga hej till nya, t.ex. termofönster.

Byt dörrar i huset

Det kan låta som ett enkelt tips, och det är det egentligen också. Det första som man möts av, när man går in i ett hus, är naturligtvis dörren. Men det är många som inte ger dörren den uppmärksamheten som den förtjänar. På samma sätt kan en ny dörr vara en lika bra ekonomisk investering, som nya fönster är, men ska också ses som en investering i stil och säkerhet för huset. Om du är tveksam om möjligheterna bland alla olika dörrar, kan du se mera här på www.sparfonster.se, som har en mängd olika lösningar till alla möjliga hus och bostäder.

Gör bostadens yttre presentabel

Även om dörren är det första som man möter när man går in i huset, är bostadens yttre naturligtvis det första som man möter på avstånd. Ditt hus kan vara snyggt och modernt inomhus, men om utsidan liknar något som inte fått en kärvänlig hand på flera år, förlorar bostaden charmen ganska snabbt – speciellt om du funderar på att sälja din bostad. Därför bör du, när våren och sommaren kommer, ägna lite tid åt att ge huset vänlig omsorg, med bland annat algbehandling, sandblästring och fönsterpolering, så ditt hus står skarpt och ser presentabelt ut för både gäster och folk som bara går förbi huset.

De flesta uppdragen kräver varken specialverktyg eller speciell kunskap eller erfarenhet. Det handlar bara om att ta fram arbetshandskarna och sätta i gång. Andra uppdrag kan vara lite tekniskt krävande och kräva att du antingen köper eller hyr speciell utrustning – eller också kan du kanske alliera dig med en eller flera hantverkare, som säkrar god kvalitét på arbetet. Det är naturligtvis inte gratis, men de pengarna kommer säkert att vara bra investerat, och om du går med tanke om att sälja huset, är det oftast nödvändigt om du vill få den allra högsta försäljningsprisen för bostaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *