säng

Fördelar med ställbar säng

Det finns många fördelar med en ställbar säng samtidigt som den erbjuder samma komfort som en vanlig säng gör. Du spenderar väldigt mycket tid i din säng. Faktum är att en tredjedel av ditt liv går åt till att sova och därför är det väldigt viktigt att du har en bra säng som du sover gott i. En säng som erbjuder dig så mycket komfort som möjligt. Sängen byts sällan ut och därför bör du se till att köpa en rejäl säng av god kvalitet nästa gång du köper en. Du ska sova gott i den varje natt och du vill kunna reglera den efter din egen kropp. Lösningen heter givetvis ställbar säng.

Det är värt att rekommendera en säng med mål 140 x 200 eftersom det är en lämplig storlek för de flesta.

En ställbar säng kan du givetvis vila i som en vanlig säng. Den går att göra helt plan och det syns inte att den är höj- och sänkbar. Då många sitter ned väldigt mycket i vardagen leder det till att man ofta har en förkortad höftmuskel. Det är ett vanligt problem och när man sover i en vanlig säng leder det till att man inte riktigt får den komfort man behöver för att kunna sova gott. Genom att endast höja sängens huvudsida och fotsida 5- 10 centimeter kan man därför få en mycket högre komfort och bättre sömn.

Att enbart höja huvudsidan är skönt när man vill ligga och läsa en stund eller kanske se på en film i sängen. En del sover bättre lite halvsittandes och det kan hjälpa till med exempelvis ryggproblem och andra sömnsvårigheter. Dessutom blir det bekvämare att spendera tid i sängen under dagen då du inte behöver bunkra upp med mängder av kuddar för att få den komfort som du letar efter. Givetvis kan du även höja bara fotänden om du skulle vilja. Om du till exempel har kalla fötter på natten hjälper det att höja fotänden några centimeter för att du ska få bättre blodcirkulation i fötterna. När du vill återhämta dig efter träning är det även då klokt att höja fotänden en bit och du kommer att kunna slappna av bättre medan din kropp återhämtar sig.

Det finns otroligt många fördelar med en ställbar säng och det kommer garanterat att hjälpa dig att sova bättre. Som du säkert förstår är det klokt att låta sängen anpassa sig efter din kropp och inte låta din kropp anpassa sig efter sängen. Om du ofta har ont i kroppen är detta din lösning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *