campingvogn

Fakta om tält och camping

Här kommer en guide som hjälper till att få ut det mesta av sin upplevelse. Att campa är ett riktigt bra sätt att uppleva skönheten från naturen och samtidigt fly från allt i vår upptagna värld.

Man kan campa själv eller ta med hela familjen och är man ny på detta kommer här lite tips och råd på vägen. Till exempel:

  • Hur gör man en middag som smakar bra med hjälp av lägereld och stanniol?
  • Hur navigerar man utan kompass eller GPS?
  • Var kan man hitta rent och drickbart vatten?
  • Hur hittar man en bra plats för att campa?
  • Vad bör man ha med sig och vad bör man lämna hemma?

Att tälta med barnen går utmärkt. Det finns mycket kul att hitta på som till exempel spel, sjunga vid lägerelden, spåra djur och mycket mer. Se på vilda djur och se alla stjärnor på natthimlen är bara ett fåtal roliga saker.

Planera måltiderna, snåla inte på lägerelden. Tänk också på skräpet. Kartong och papper kan man använda för att starta lägerelden. Plast däremot måste man ta med sig hem igen. Frukt har sitt eget nedbrytbara omslag däremot.

Klädselråd: Bra att ha med är till exempel en poncho för de regniga dagarna och polyester och material som andas torkar snabbt när det är varmt och kan även hålla dig sval.

Tält med glasfiberstolpar sparar vikt jämfört med metall. Sten finns i skogen så hammare behövs inte. Uppblåsbara kuddar och underlag tar liten plats.

Tältplatsen ska inte vara sluttande utan jämn, fin och rak plats. Om det regnar hur rinner vattnet? Var går solen upp och hur vill man få solen i förhållande till tältet?

Vatten är tungt att bära, men finns oftast gott om det i skogen, såsom i vattendrag, sjöar och bäckar. Tänk på att ta med kopp och kanske reningstabletter.

Precis som med vatten finns det ett obegränsat utbud av mat i skogen. Det finns massor med ätliga växter och har man dessutom förmågan att fiska och jaga kan man lätt överleva. Objekt som fiskekrokar, lina och en fickkniv för att skära vassa pinnar är ett bra tips för att få rätt verktyg.

Att hitta rätt i skogen utan gps och kompass är inte så svårt. Med hjälp av solen och stjärnorna så kan man enkelt hitta rätt kurs igen om man gått fel.

Tänk på att man bör njuta av vad naturen har att erbjuda. Man lever bara en gång.

se urval här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *